Presse

TV 2 Lorry

BRUNCH - marts 2008


I forbindelse med udgivelsen af bogen 'Design din have' i 2008, gav Nina Ewald og Birgitte Busch et interview i TV 2's morgenprogram 'BRUNCH'.


Interviewet varer ca. 11 minutter og du kan se det her.


Interessen for bogen var stor og der blev skrevet artikler om den bl.a. Jyllands-Posten, Berlingske Tidende og Kristelige Dagblad


Bo Bedre - Juni 2015

I juni 2015 bragte Bo Bedre en artikel om en tagterrasse, Birgitte Busch designede i 2013.


Tagterrassen er beliggende på 12. sal i den nye bydel ved Amager Strand.

Bygningen, der har fået navnet 'Øresund Tower' ligger med en fantastisk udsigt over både Øresund og Amager Strandpark, og til den anden side kan solnedgangen nydes over byens tårne.


Tagterrassen er på 75 m2.

GRØNT MILJØ - april 2011

Grønt Miljø bragte artiklen om renoveringen af gården i Schlegelshus på Frederiksberg som et eksempel på en vellykket og velfungerende forskønnelse af en fællesgård for 40 ejerlejligheder.


Uddrag:

"Nu har gårdanlægget fungeret i et par år, og generelt er alle meget tilfredse med resultatet. ”Haven” er blevet, som man havde forestillet sig, og de forskellige afdelinger fungerer efter hensigten. Her er plads til, at både børn og voksne kan udfolde sig, sammen eller familierne hver for sig.Rent visuelt giver gårdrenoveringen både indtryk at frodighed, personlighed og charme. Besøgende udefra bliver meget imponerede, når de ser stedet. Og som en sidegevinst har det også betydet, at der blevet stor rift om at erhverve sig en lejlighed i Schlegels Hus – hvilket afspejler sig på priserne."

Haven - Juni 2011

En artikel om Birgitte Busch's eget sommerhus i Gilleleje bragt i Haveselskabets medlemsblad 'Haven'.


En frodig og uformel have, anlagt over en 20 årig periode med mange rum og siddepladser.


Der er masser af stauder, krydderurter og roser i haven, som markerer sig i landskabet med to kæmpe lærketræer og et par store grantræer.


Der er plads til både dyr og mennesker og råvildtet kigger af og til forbi og smager på de nye tulipanknopper.


Og selv om haven ikke er friseret, træffer man oftest Birgitte med den del i vejret, der er højest, når man plukker jordbær.

Jyllandsposten - September 2013

Et interview med Birgitte Busch om trends og tendenser i haven for 2014 bragt i Jyllandsposten.


Uddrag:


Stærke farver i haven

I 2014 spår havedesigneren, at flere og stærke farver vil gøre deres entre i de danske haver. Det hænger blandt andet sammen med farverne på de blomster, som er nyttige i køkkenhaven. Blomsterne kan gøre køkkenhaven mere spændende og samtidig tiltrække nyttige insekter, som har mange af havens skadedyr på menuen. Blomsterne skal have et højt indhold af pollen og nektar, og havedesigneren nævner her morgenfruer, tallerkensmækkere og solsikker som eksempler.

Farverne orange, limegrøn og gul, som blandes med krydderurternes violette blomster, vil i stigende grad finde vej til de danske haver.