Showhave

MELLEM HIMMEL OG HAV

50 m2 showhave - CPH Garden 2017


Showhaven til CPH Garden 2017 er inspireret af naturen nær stranden og havet i Danmark. Her arbejdes med geometriske former; cirklen, trekanten og rektanglet, og med materialer, der tåler det til tider barske danske vejr med vind, havgus og saltvandssprøjt.


Former

Den skrå linje fra hjørne til hjørne deler haverummet op i en opholdsdel med trædæk og et beplantet areal med strandsten og højbede, med mulighed for at slentre rundt mellem højbedene og opleve planterne tæt på. Det tilfører interesse og dynamik til haverummet, og indbyder til både bevægelse og afslapning.


Læ og lys

Væggen giver sammen med de større fyrretræer læ til terrassen. Et cirkelformet vindue i væggen indrammer den bagvedliggende have og skaber dybde og interessante kig fra begge sider. Svellerne til højre skaber sammen med de høje græsser yderligere læ og danner samtidig baggrundstæppe for beplantningen i højbedene. Om aftenen oplyses svellerne og græsserne af up-lights, der skaber et dekorativt og stemningsfyldt lys. Det funktionelle lys udgøres af tre pullerter,


Stemning

Opholdsdelen indbyder til afslapning, samtale og fordybelse. Med grundelementerne jord/sten, ild og vand ledes tankerne hen på sommeraftner med solnedgang og bål i strandkanten.


Beplantning

Inspiration til planterne er hentet på strandeng og overdrev. Der er valgt kultiverede sorter af vilde plantearter, som kan træffes forskellige steder i den danske natur.

Fyr (Pinus parviflora og Pinus mugo)

Græsser (Miscanthus sinensis ’Kleine Silberspinne’, Calamagrostis acutiflora ’Overdam’ og Sesleria autumnalis)

Røllike (Achillea millefolium ’Terracotta’)

Engnellikerod (Geum ’Totally Tangerine’)

Skabiose (Scabiosa columbaria ’Butterfly Blue’) m. fl.


Haven indeholder:

CIRKELbænk, spejlbassin, plantekummer og bålplads i COT-TEN stål designet af Birgitte Busch og udført af Martlev Entreprise.

Flint pullert, PH lampe og up-light - Louis Poulsen.

Højbede i COR-TEN stål designet af Birgitte Busch udført af Zinkbakken.

Stauder og græsser leveret af Overdam Planteskole, HørsholmKontakt mig via kontaktformularen eller giv mig et ring

på telefon 21 15 64 63.