Haveplaner

Fra havedrøm

til drømmehave

De fleste, som har eller er på vej til at få en have, betragter det som et privilegium og ønsker derfor også, at haven fremstår smuk, funktionel og i harmoni med omgivelserne. Et sted man  har lyst til at opholde sig, spise, lege og invitere gæster, og som i øvrigt opfylder  familiens behov.


 

Der er rigtig mange overvejelser at gøre sig af behovs mæssig og økonomisk art,  og i den sammenhæng kan det være en stor hjælp at udveksle ideer og ønsker med en professionel havedesigner og  få tegnet en haveplan.


Se eksempler på forskellige typer haveplaner  - besøg siderne herunder.


Ses bedst på en PC / fuld skærm


En god

haveplan er

en investering, der

giver

mange års

haveglæde og gør boligen mere

værd.

haveplaner have og design
haveindretning_christiansvej_c
haveindretning_christiansvej_b
haveindretning_christiansvej

En haveplan


  • En haveplan tegnes ud fra opmåling foretaget på stedet og er en nøjagtig og målfast tegning af haven, som den vil se ud med de elementer, vi evt. vælger at beholde og de nye tilføjelser.   


  • Med haveplanen i hånden kan du udføre arbejdet i de tempi, der passer dig. Mange vælger f.eks. selv at plante bedene til, mens de lader en professionel udføre jord- og belægningsarbejdet.Hvad viser haveplanen

 

  • Haveplanen viser alle elementers placering; F.eks.: Hegn/hæk, græs, bede, busketter, træer, belægninger, terrasser, vand, og andre strukturer, som pergola, udhus, legeområde, tørreplads osv.


  • Haveplanen er typisk udført i målestoksforholdet 1:100. Dvs. at 1 cm på papiret svarer til 1 m i virkeligheden.


  • Haveplanen suppleres ofte med 3D tegninger over særlig væsentlige områder og/eller detailplaner af eksempelvis belægning, pergola og planteplaner for bedene.

 


En haveskitse


  • En haveskitse derimod, er ikke målfast og nøjagtig, og kan derfor ikke bruges som arbejdstegning. En haveskitse er nyttig, når man vil danne sig et overblik over ideer og eventuelle løsninger.En planteplan


  • Med en planteplan får du grundlaget for en beplantning, der passer til din have, så planterne trives, udvikler sig hensigtsmæssigt og matcher det vedligeholdelsesniveau, du overkommer.


  • Planen tilpasses dine ønsker til farver og udtryk, til husets stil, voksestedet og de designmæssige betingelser og udfordringer.


  • Planteplanen er en målfast plan, der viser planternes præcise placering. Den tilhørende planteliste er en beskrivelse af de enkelte planter med foto og antal styk, der skal indkøbes.


  • Med en planteplan og planteliste er det let at indhente et samlet tilbud. Indhent gerne flere tilbud - det kan som regel betale sig.