den vilde have

Hvor vild skal haven være?


Den enkleste måde at få en vild have er ved at lade den passe sig selv. Det kan være hele haven eller en lille del af den.


Med et minimum af vedligeholdelse og pleje får planterne mulighed for at sprede sig, som de ville gøre i naturen, og buske og træer får lov til at vokse frit.

Indplantning af hjemmehørende arter kan øge biodiversiteten og blomstringen hen over sæsonen. Slåede græsstier deler haven op  og gør det nemt at komme rundt.





Drømmen om den vilde blomstereng.
'Vild med vilje' trenden har fået mange til at drømme om en bølgende dansk blomstereng med valmuer og kornblomster.


Det er dog ikke så ligetil, som man skulle tro. Frøblandinger, der udsås i en almindelig 'villahave jord', holder sjældent mere end en til to sæsoner før græsset i frøblandingen tager over, da jorden er alt for nærringsrig.

Det kræver nemlig en særlig næringsfattig jordbund at få blomsterengen til at trives. og der ligger et stor arbejde i vedligeholdelse med slåning, opsamling af plantemateriale og lugning af uønsket græs og andre aggresive arter.


Få råd om design, jordbundsforhold og  planter ved anlæggelse af en vild have.


Bestil en havevandring med rådgivning




Bliver det for vildt, kan man designe haven med klart definerede bede. Man kan lege med forskellige stauder og græsser, der tiltrækker insekter og sommerfugle og skaber det ønskede liv i haven.


Mange vælger denne løsning, hvor der er en vis struktur på haven med afgrænsede bede eller arealer. Der findes masser af flerårige planter, der  med en god planteplan, kan skabe det vilde udtryk, som samtidig er godt for biodiversditeten.


En planteplan med tilhørende planteliste er et et uundværligt redskab i anlæggelsen af større bede, hvad enten du selv skal plante, eller du overlader opgaven til en anlægsgartner.



Ring og hør mere om at få udarbejdet en planteplan

Mad til insekter

og sommerfugle

Den vilde have