Her gror det godt - nyt om planter

PLANTER

&  DYRKNING

Danske Løgblomster


Ny spændende hjemmeside og blog om Løgblomster.

Her kan man få tips og ideer til dekorationer og buketter og se nogle af de nye sorter danske løgblomster, der er i handlen.


En rigtig god side at besøge, når krukkerne skal plantes til om foråret.


Når man køber danske løgblomster tager man et miljørigtigt valg. Alle planterne distribueres fra de enkelte gartnerier til lokale supermarkeder, havecentre og blomsterbutikker. Vejen fra producent til forbruger er derfor kort, hvilket skåner miljøet.

Tulipan nyheder


Snart er det tid til at lægge løgene til næste forårs blomsterpragt.


Botanisk Verden har netop udsendt deres efterårskatalog 2016 - og der er mange spændende og helt nye blomsterløg. Især blandt tulipanerne, der både byder på nye frynsede og nye dobbelte.


Og farverne...Wauhh!

Jeg spår, at rigtig mange, som ellers sværger til de pastelfarvede kombinationer, får lyst til at skrue op for farvetemperaturen, og lege med de orange, dybt røde og violette nuancer, der leder tankerne hen på modeskaberen Kenzo's fantastiske blomstermønstre.


Sortsnavnene er fra venstre mod højre:

Øverst: 'Green River', 'Dream Touch'. 'Ballroom' og 'Double Shirley'.

Nederst: 'Drumlin', 'Charming Beauty', 'Rai' og 'Monte Orange'.


 

Græsser

Prydgræsser har de sidste 10 år fået et kæmpe come-back takket være den hollandske havemand og designer Piet Oudolf. Med bred pensel 'maler' han driver med græsser og stauder i vidunderlige kombinationer, der er langt fra 70'ernes 'arkitekttegnede' haver med græsser og stedsegrønt.


Græsser giver beplantningen liv med deres graciøse duven i vinden, og så klæ'r de den moderne minimalistiske byggestil.


De egner sig både som monokultur, hvor man planter store flader eller bede med en enkel art eller som 'udråbstegn eller pusterum' i det blandede staudebed. Her giver en  græsflade et roligt fixpunkt for øjet blandt de mange former og farver på stauderne.


Græsser er også gode i krukker. Bland de høje slanke og opretstående med de graciøst overhængende i forskellige krukker. Sæt dem på terrassen, hvor deres raslen i vinden skaber en hyggelig lydkulisse.


Græsser er nemme at passe. For de flestes vedkommende klippes de ned i slutningen af april, hvor faren for nattefrost er ovre.

Mange af græsserne har hule stængler, som samler vand. Klipper man dem ned for tidligt, risikerer man at vandet i stænglen fryser, hvilket planten ikke bryder sig om.


Der findes enkelte arter, som udemærker sig ved at være grønne om vinteren.


 

Stort og småt om planter.

Jeg forsøger altid at holde mig ajour med nye arter og sorter, forbedrede sorter og ditto egenskaber. Og så har jeg nogle planter,  jeg synes særlig godt om. Planter som egner sig specielt godt til vores klima, planter som passer godt til vores bygge- og have stil i den private villahave eller planter, som man simpelthen må eje, bare fordi de er smukke -  - så kig forbi af og til!

Her gror det godt!

Havedesigner Birgitte Busch

Valmuevej 24

2300 København S.

Mobil: 21 15 64 63

E-mail: info@haveogdesign.dk

Vil du have mere information:

Kilk her og læg dit navn og telefonnummer

Fotos: Copyright  Nina Ewald og Birgitte Busch      Plancher og tegninger: Copyright Birgitte Busch     Tekst: Copyright Birgitte Busch