Havedesign

Der er så mange fantastiske havearkitekter og -designere rundt om i verden, som naturligvis er kilde til inspiration. Det kan være en særlig plantesammensætning, en funktionel detalje eller en bestemt stil, der inspirerer, og nogle gange kunne man godt ønske sig, at de danske haveejere var lidt mere modige og utraditionelle.


Haveinspiration

Havedesign, som jeg finder inspiration i, har ofte et stramt og geometrisk formsprog som basis. Dermed ikke sagt, at alt skal stå på rad og række og trække lige linjer gennem haven, men som udgangspunkt for havens layout, synes jeg det finder stor anvendelse.


Dertil kommer planterne; træer, buske, stauder og løgplanter, som er det, der tilfører haven liv, frodighed og bryder de lige linjer.


En landskabsarkitekt, som i særlig grad inspirerer mig, er svenske Ulf Nordfjell. Hans formsprog er stramt, men aldrig kedeligt, og han tager udgangspunkt i naturen og den skandinaviske designtradition.


Besøg hans hjemmeside og lad dig inspirere


Landskabsarkitekt Ulf Nordfjell


En anden landskabsarkitekt, som jeg beundrer, er amerikaneren Bernard Trainor. Han opererer primært i det vestlige USA, hvor vejr- og jordbundsforholdene selvsagt er meget anderledes end her i Danmark.


Han bruger i høj grad at tage naturen med ind i haven. Det vil sige, at han bruger lokale planter og materialer.


Tæt på boligen er designet skarpt og stringent med et naturligt præg, og jo længere væk man kommer fra boligen, desto mere blender have og natur sammen.

Han bruger mange forskellige græsser og arbejder meget med store flader i beton kombineret med grus og ærtesten.

Monokultur anvender han meget - d.v.s. den samme slags plante i bedet eller over et større areal. Små detaljer som natursten eller gamle drivtømmeragtige sveller indgår ofte i hans design.


Selvom hans design ofte er storladent med udsigt til store naturlige senerier, kan det sagtens inspirere i et land som Danmark, hvor vi har boliger ud til så mange kilometer kystlinje eller ud til skov og marker.


Besøg hans hjemmeside og lad dig inspirere:


Bernard Trainor - Ground Studio Landscapes

INSPIRATION

& IDEER

Havedesign