Ejendoms- og fælles haver

Ejer- og andelsboligforeninger - fællesarealer i grundejerforeninger.


Har man ikke direkte adgang til egen have, betyder det utroligt meget at fællesarealerne er hyggelige, pæne og børnevenlige. Mange fællesgårde er allerede blevet renoveret, men slides ned efterhånden. Yngre familier flytter ind og har andre behov i forhold til udeliv og fællesskab.


Rundt omkring opstår der byhaver, hvor beboerne er fælles om dyrkning af grøntsager og frugt. Projekter, der giver mere sammenhold og hyggeligt socialt samvær.


Et gårdmiljø behøver ikke kun at bestå af en stor græsplæne, affaldscontainere og det obligatoriske gyngestativ. Der er masser af muligheder for at skabe et spændende og inviterende udeområde med plads til stille afslapning såvel som fælles samvær og leg.


At renovere en gård er en fælles beslutning med mange interessenter, mange meninger og endnu flere ønsker. Samtidig er det en økonomisk stor post, som måske påvirker fællesudgifterne flere år frem.


Jeg har flere års erfaring i samarbejdet med haveudvalg og bestyrelser og kan levere inspirationsplancher, perspektivtegninger og arbejdstegninger, som alle i ejendommen kan forholde sig til.


Jeg deltager gerne i fællesmøder både før og under projektet, samt møder med håndværkere og anlægsgartnere, hvis I ønsker det.

"Hej Birgitte.

Jeg vil lige fortælle, at vi forleden præsenterede gårdprojektet for det store og meget kritiske gårdudvalg. - Der var for en gangs skyld slet ikke uenighed om, at det er et super gennemarbejdet projekt, og alle vedtog enstemmigt at bakke det op - så cadeau til dig.


Endnu engang tak for samarbejdet.

Marie Louise Nørgaard, ejerforeningen Schlegelshus".

Et dejligt

    gårdmiljø er

    et ekstra plus for             lejlighedens

           værdi

Ovenfor:

Design af fællesgård for ejerforeningen Schlegelshus på Frederiksberg. Omtalt i 'Grønt Miljø', april 2011.


Herunder:

Gården før renovering.

Forslag til renovering af gård for andelsboligforeningen Vejlandshus